DIAMONDS ARE A GIRLS' (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ)BEST FRIEND..

Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι τα διαμάντια ήταν κομμάτια από τα αστέρια που έπεφταν στη γη. Κάποιος είχε πει ότι ήταν τα δάκρυα των θεών.
Η ρίζα της λέξης «διαμάντι» έρχεται από την ελληνική λέξη «αδάμας» που σημαίνει ανίκητο, υπονοώντας την αιωνιότητα της αγάπης. Οι Έλληνες πίστευαν επίσης ότι η λάμψη των διαμαντιών συμβόλιζε την σταθερή φλόγα της αγάπης.Η ελληνική λέξη «αδάμας», που σημαίνει ανίκητος και άτρωτος είναι η ρίζα της λέξης διαμάντι. Τα διαμάντια έχουν αναζητηθεί, διεκδικηθεί και λατρευτεί σε όλο τον κόσμο, ενώ χρησιμοποιούνταν ακόμη και για να λύνουν μάγια.
Για τα τελευταία 3.000 με 4.000 χρόνια, τα διαμάντια είχαν μοναδική γοητεία για τους βασιλείς και τις βασίλισσες. Συμβόλιζαν τον πλούτο, τη δύναμη, το πνεύμα και τις μαγικές ιδιότητες. Τα παλιά χρόνια, οι βασιλείς φορούσαν στις μάχες βαριά δερμάτινα ενδύματα στολισμένα με διαμάντια και άλλους πολύτιμους λίθους...
 Τα διαμάντια είχαν θεωρηθεί ως κομμάτια από τα αστέρια ή ως δάκρυα των Θεών. Τα διαμάντια κατείχαν μαγικές ιδιότητες των θεών που η δύναμή τους ξεπερνούσε την ανθρώπινη λογική. Λόγω αυτής της αντίληψης, οι πολεμιστές έμεναν μακριά απ' τους βασιλείς και απ' αυτούς που είχαν κεντημένα διαμάντια στη στολή τους.
 Μέχρι τον 15ο αιώνα, μόνο οι βασιλείς φορούσαν διαμάντια, ως σύμβολο δύναμης, κουράγιου και υπεροχής. Μέσα στους αιώνες, τα διαμάντια απέκτησαν την μοναδική θέση ως το απόλυτο δώρο αγάπης. Είχε λεχθεί ότι τα βέλη του θεού έρωτα είχαν στολιστεί με διαμάντια, τα οποία είχαν τέτοια μαγική δύναμη όσο τίποτα άλλο. Από τότε η δημιουργία των διαμαντιών συνδέθηκε με τον ρομαντισμό και τον μύθο.
Οι Έλληνες πίστευαν ότι η λάμψη, που αντανακλούν αυτές οι εκθαμβωτικές πέτρες, συμβόλιζε την αέναη φλόγα του έρωτα. Για χιλιάδες ανθρώπους σ' όλο τον κόσμο, το μυστήριο, η μαγεία, η ομορφιά και ο ρομαντισμός που αντανακλάται σ' ένα απλό μονόπετρο περιγράφει αυτό που η καρδιά νιώθει, αλλά οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν.

0 σχόλια:

Post a Comment

thank you so much for visiting my blog and for leaving a comment
I really appreciate it!

 
style caramel © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects