Ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου σήμερα και ιδανικός τρόπος να ξεκινήσουμε τη μέρα είναι φτιάχνοντας μια σούπερ σοκολατόπιτα!
Την έχω λατρέψει...εύκολη με μικρή ποσότητα στα υλικά ,γρήγορη στο ψήσιμο και απλά πεντανόστιμη. Μυρίζει σοκολάτα όλη η κουζίνα και δύσκολα θα φας μόνο ένα κομματάκι. Η συνταγή του Στ. Παρλιαρου είναι απλά υπέροχη, δε χρειάζεται καμία αλλαγή και αν την κάνετε θα την επαναλάβετε σύντομα,να με θυμηθείτε!
Αυτή τη φορά την ετοιμάσαμε σε φόρμα καρδιάς για την ημέρα του Αγ.Βαλεντίνου & επίσης μερικά ατομικά κεκάκια ,πολύ χαριτωμένα , αλλά φυσικά και σε στρογγυλή φόρμα γίνεται εξίσου νόστιμη!
Υλικά
*4 αυγά
*150 γρ ζάχαρη
*15 γρ κακάο
*ξύσμα πορτοκάλι
*120 κουβερτούρα
* 60 γρ. αλεύρι
* 110 gr.βούτυρο
Διαδικασία
1)Λιώνετε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
2)Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη
3) Ρίχνετε στο μείγμα την κουβερτούρα και στη συνέχεια κοσκινίζετε το κακάο κ το αλεύρι.
4) Προσθέτετε ξύσμα πορτοκάλι -προσωπικά δεν το βάζω-
Εναλλακτική για όσους θέλουν πιο αμαρτωλά πράγματα: βάζετε και μια κουταλιά merenda -πραλίνα φουντουκιού βασικά-
5) Ρίχνετε το μειγμα σε βουτυρωμένο ταψί
6) Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο (200-210 βαθμούς ) για 15-20 λεπτά .
Εμείς είπαμε να το 'στολίσουμε'με έξτρα επικάλυψη toffee nut (άλειμμα καραμέλας από τα Lidl) και σε μερικά κεκάκια βάλαμε πραλίνα.
Και καλή σας απόλαυση!!!!!
Η αγάπη γιορτάζει κάθε μέρα ,μην το ξεχνάτε!
*All photos of this post are taken by style caramel blog. All rights reserved.
Fainetai polu wraia & aplh suntagh, tha th dokimasw!! :)
ReplyDelete