Αφιέρωμα:Μπαλί..Ένας παράδεισος για spa!!

(δείτε τα βίντεο!)
Το νησί των θεών... Ο παράδεισος των spa και του μασάζ! Διαθέτει απέραντες ακρογιαλιές, κατάφυτες εκτάσεις, ορυζώνες, μικρά γραφικά χωριουδάκια, μνημεία, γλυκούς και φιλόξενους κατοίκους, ακόμα και ενεργά ηφαίστεια που σας περιμένουν να τα επισκεφθείτε!
Πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες, μεγάλες αγορές με εμπορικά καταστήματα, εκπληκτικά εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης, για όλα τα πορτοφόλια, αλλά και με αμέτρητες δυνατότητες για θαλάσσια σπορ και άλλες δραστηριότητες, το Μπαλί κατατάσσεται στους πολύ αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς.

Μην το διαγράψετε σκεπτόμενοι το υψηλό κόστος..Οι προσφορές θα σας ξαφνιάσουν!!Οι 8 μέρες ξεκινούν απο 550 ευρώ το άτομο στα οργανωμένα ταξίδια,αν το ψάξετε καλύτερα μόνοι σας θα γλιτώσετε ακόμη περισσότερα!!...Το Μπαλί είναι μικρό σε έκταση νησί που εντυπωσιάζει με τις ομορφιές του. Λέγεται, μάλιστα, πως τον 16ο αιώνα έφτασαν εκεί κάποιοι Δυτικοί, ίδρυσαν ολλανδική αποικία και όταν ήρθε η ώρα της επιστροφής ο καπετάνιος χρειάστηκε 2 χρόνια για να πείσει το πλήρωμα να επιβιβαστεί για να πάρουν το δρόμο του γυρισμού. Ξεχωριστό τόπο τον κάνει και το γεγονός πως ενώ, σε όλο το αρχιπέλαγος της Ινδονησίας η θρησκεία που λατρεύεται είναι ο Μουσουλμανισμός, στο Μπαλί επικρατεί η Ινδουιστική. Κατά το μύθο, ο τόπος αποτέλεσε και τον τελευταίο γήινο σταθμό του Βούδα.

6 Λόγοι για να το επισκεφθείτε


1)Για να αγοράσετε παραδοσιακά υφάσματα μπατίκ, παρεό, δερμάτινα είδη και χειροποίητα ξύλινα αντικείμενα.
2)Για να επισκεφθείτε μία από τις παραδοσιακές μπαλινέζικες ταβέρνες ''βαρούνγκ'', όπου μπορείτε να γευτείτε τα τοπικά εδέσματα.
3)Για να κολυμπήσετε σε εξωτικές παραλίες, με τιρκουάζ νερά και μπλε κοράλλια.
4)Για να πιείτε τροπικούς χυμούς και γάλα καρύδας.
5)Για να κάνετε μασάζ με λάδι καρύδας.
6)Για να δοκιμάσετε σουβλάκι από μοσχάρι, κοτόπουλο ή ψάρι μαριναρισμένο με γάλα καρύδας, σερβιρισμένο με σάλτσα μπαχαρικών και ρύζι διαφόρων χρωμάτων, πάντα με βάση τις γαρίδες.

Εξωτικές γεύσεις...Η Ινδονησιακή κουζίνα είναι ένα μίγμα από κινέζικες, ινδικές και βιετναμέζικες γεύσεις. Περιλαμβάνει λαχανικά, χόρτα, ρύζι, κρέας και ψάρι με τις γνωστές παράξενες σάλτσες και πολλά φρούτα. Το Μπαλί είναι παράδεισος, καθώς υπάρχουν εστιατόρια που σερβίρουν και Ευρωπαϊκή κουζίνα όλων των ειδών. Προτιμήστε νερό εμφιαλωμένο.
Μερικές σπεσιαλιτέ της μπαλινέζικης κουζίνας είναι:- Tο μπάμπι γκουλίνγκ (δηλαδή χοιρινό στη σούβλα).-Tο μπέμπεκ τατού (πάπια στο φούρνο) και φυσικά το λαβάρ (ολόκληρη καλομαγει­ρεμένη πάπια) που όμως δεν σερβίρεται σε εστιατόρια, αλλά στις τοπικές γιορτές.-Το Nάσι Kαμπούρ, συνηθισμένο καθημερινό γεύμα το Mπαλινέζων. Αποτελείται από ρύζι στον ατμό, κρέας με λαχανικά και καρυκεύματα καρύδας. 'Oλα αυτά συνοδεύονται υπέροχα με πολύ καλή μπαλινέζικη μπίρα, την Bintang.

0 σχόλια:

Post a Comment

thank you so much for visiting my blog and for leaving a comment
I really appreciate it!

 
style caramel © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects