ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!!!απο την Αργ.Μπαρμπαρίγου

Τοποθετούμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά, να λιώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Τοποθετούμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε μπολ. Με μίξερ χειρός τα χτυπάμε καλά να αφρατέψουν και να φουσκώσουν. Λίγη λίγη, πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα -αφού κρυώσει- στα χτυπημένα αυγά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι στο μείγμα και το διπλώνουμε απαλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά 12 πυρίμαχα σκεύη ατομικά για σουφλέ (και μιας χρήσεως είναι τέλεια). Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Γεμίζουμε τα μπολάκια (ισομοιράζουμε το μείγμα). Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 9΄-10΄. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε αμέσως με κρέμα γάλακτος ή παγωτό.
ΥΛΙΚΑ..

  • 250 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 250 γραμμ. βούτυρο σε κομμάτια
  • 5 αυγά
  • 150 γραμμ. ζάχαρη
  • 100 γραμμ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
  • 1 πρέζα αλάτι

  • -μερίδες 12
    -Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
    -Χρόνος ψησίματος 10 λεπτά

    12 σχόλια:

    1. giwrgos filosofikhFebruary 1, 2011 at 4:48 AM

      elaaaa...latrevwwww....<3

      ReplyDelete
    2. fainetai toso laxtaristo!!!
      glukia amartia :DDD

      ReplyDelete
    3. Ta eftia3aa kai ta latrepsaa!!! olo mou ta zhtane 3anaa kai 3anaa!!!

      ReplyDelete
    4. Κορίτσια βοήθεια !!!! Είμαι νεα νοικοκυρά και δεν ξέρω τι να κανω...
      Έφτιαξα το μειγμα (από τώρα γιατί αργότερα δε θα μπορούσα) αλλά θα το φάμε σε 7 με 8 ώρες Τι να κανω; Να τα ψησω απο τώρα και να τα ζεστανω μετά; Η' να αφησω το μειγμα και να τα ψησω τελευταία στιγμή;

      ReplyDelete
    5. μην το φτιαξεις απο τωρα!!
      πρεπει να γινει τελευταια στιγμη κ μαλιστα να υπολογισεις την ωρα σερβιρισματος!

      αν το φτιαξεις απο τωρα θα πεσει κ θα σου χαλασει ολη η ομορφια του σουφλε!

      ελπιζω να σε προλαβα..

      ReplyDelete
    6. Σ'ευχαριστώ πολύ !! Έψαξα σε όλο το ιντερνετ και είδα τελικά ότι μπορώ να το βάλω στο ψυγείο !!
      ΤΟ ΣΩΣΑΜΕ !!!!

      ReplyDelete
    7. αχ ωραια μπραβο!!! τελεια πρεπει να βγηκε πολυ νοστιμο !καλη απολαυση και σε αλλα ευχομαι!!

      ο,τι τυχον αποριες εχεις μη διστασεις να ρωτησεις!

      πολλα φιλια!

      ReplyDelete
    8. kalispera eftiaksa to soufle alla h sokolata den htan refsth ta epsisa 15 lepta ftaiei oxronos psisimatos?

      ReplyDelete
      Replies
      1. λογικα θα φταιει οτι εμεινε παραπανω χρονο στο ψησιμο..

        Delete
    9. htan teleiooooo!!!!!!!!!!!!!

      ReplyDelete
    10. Ψήνουμε στους 200 στον αέρα ή στο "πάνω κάτω" ?

      ReplyDelete

    thank you so much for visiting my blog and for leaving a comment
    I really appreciate it!

     
    style caramel © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects