Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΓΙΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΔΕΡΜΑΤΑ

1)ΠΙΝΕΤΕ ΑΡΚΕΤΟ ΝΕΡΟ, για το καλό του δέρματός σας, αλλά και της σιλουέτας σας. Μην ξεχνάτε ότι καραδοκεί και η κυτταρίτιδα, που καλό είναι να την προλάβετε και όχι να σας προλάβει! Καθημερινά πρέπει να πίνετε 8-10 ποτήρια νερό.

2)ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΣ ΤΟΣΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, πολύ περισσότερο αν έχετε μακιγιαριστεί. Ο καθαρισμός σε κάθε περίπτωση πρέπει να περιλαμβάνει άφθονο νερό κι ένα δερματολογικό σαπούνι (θα αναγράφεται στη συσκευασία του). Για το ντεμακιγιάζ μπορείτε να επιλέξετε γαλάκτωμα –αρκεί να το ξεπλένετε μετά- ή ένα διάλυμα καθαρισμού και ντεμακιγιάζ.


3)ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΣΑΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ. Μη βάζετε τις κρέμες της μαμάς σας ή ό,τι άλλο βρείτε μπροστά σας, αν δεν θέλετε να επιβαρύνεται το δέρμα σας, να κλείσουν οι πόροι και να δημιουργήσετε ή να επιδεινώσετε προβλήματα ακμής. Επιλέξτε από τις νεανικές σειρές που κυκλοφορούν οπωσδήποτε ένα ενυδατικό γαλάκτωμα ή creme-gel, καθώς και ένα stick για τα σπυράκια και μία λοσιόν που περιορίζει τη λιπαρότητα, εφόσον τα χρειάζεστε. Χρήσιμο είναι και ένα ενυδατικό χειλιών.


4)ΜΗΝ ΑΜΕΛΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΚΜΗ. Επισκεφθείτε ένα δερματολόγο και ακολουθήστε ειδική αγωγή αν αντιμετωπίζετε ακμή, ώστε να περιορίσετε την πιθανότητα να σας αφήσει σημάδια. Αν ήδη ακολουθείτε κάποια αγωγή, θα πρέπει να συμβουλευτείτε ξανά το δερματολόγο σας για το αν και το πώς θα πρέπει να συνεχίσετε (πολλές από τις κρέμες τοπικής αγωγής, λόγω της ηλιοφάνειας, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται αυτή την περίοδο).


5)ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ. Τώρα, ίσως το μόνο που θέλετε είναι να μαυρίσετε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ο ήλιος όμως είναι ο νούμερο ένα εχθρός της υγείας και της εμφάνισης του δέρματός μας. Να χρησιμοποιείτε λοιπόν καθημερινά αντιηλιακό, κατάλληλο για το δέρμα σας, να το ανανεώνετε συχνά και να μην υπερβάλλετε με την έκθεσή σας στον ήλιο. Αποφύγετε τα εγκαύματα!


6)ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΕΤΕ! Το κάπνισμα βλάπτει την υγεία, αλλά και την εμφάνιση του δέρματος. Ωστόσο, οι βλαβερές επιδράσεις του φαίνονται συνήθως ύστερα από κάποια χρόνια (μολονότι και τα πρώτα χρόνια επηρεάζει τη λάμψη του δέρματος, τονίζει τους μαύρους κύκλους, κιτρινίζει τα δόντια και τα δάχτυλα κλπ.) Αν ήδη καπνίζετε, είναι πολύ σημαντικό να το κόψετε και, αν όχι, να μην το ξεκινήσετε καθόλου.


7)ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΑΣ με πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά και περιορίστε τη ζάχαρη και τα λίπη. Μακάρι αυτό να σας γίνει συνήθεια, γιατί έτσι και θα ενισχύσετε το δέρμα σας με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που του είναι απαραίτητα και δεν θα επιβαρύνετε το σώμα σας με λίπος (εκτός από τα περιττά κιλά, θα προλάβετε έτσι σε μεγάλο βαθμό και την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.. 


8)ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΑ. Ο ύπνος είναι το καλύτερο καλλυντικό για το δέρμα και η έλλειψή του φαίνεται στο πρόσωπό μας (με δέρμα ωχρό, μαύρους κύκλους, σακούλες κ.ά.). Προσέξτε, όμως: ο καλός και αποδοτικός ύπνος είναι ο βραδινός και για 8 ώρες.



9)ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. Είναι η καλύτερη ηλικία για να βελτιώσετε το σώμα σας (τα πράγματα δυσκολεύουν όσο μεγαλώνουμε), για να προλάβετε την κυτταρίτιδα και βέβαια για να κάνετε την άσκηση τρόπο ζωής. Τα θετικά της αποτελέσματα θα τα δείτε με τον καιρό, τόσο στη σιλουέτα σας όσο και στην ποιότητα του δέρματός σας.


10)ΧΑΜΟΓΕΛΑΤΕ και κάντε το πρόσωπό σας να λάμπει! Βρείτε έναν τρόπο να ελέγχετε το στρες. Οι μεγαλύτεροι δερματολόγοι ανά τον κόσμο τονίζουν ότι δεν γίνεται να είμαστε όμορφες αν δεν νιώθουμε καλά.


Πηγές κειμένου:
www.iatronet.gr

0 σχόλια:

Post a Comment

thank you so much for visiting my blog and for leaving a comment
I really appreciate it!

 
style caramel © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects