Το cheesecake είναι απο τα αγαπημένα μου γλυκά αλλά είναι τόσο παχυντικό..Βασικά ήταν τόσο παχυντικό μέχρι που βρήκα διάφορους τρόπους για να γίνει πιο ελαφρύ με μεγάλη διαφορά στις θερμίδες αλλά όχι στη γεύση!
Cheesecake is one of my favourite deserts but it is so fattening also..Actually it was because I ve found some ways to make it lighter but still absolutely amazing in taste!
Εχω ξαναποστάρει μια συνταγή για cheesecake που έφτιαξα για τα γενέθλια της μητέρας μου αντί για τούρτα πραγματικά πανεύκολη(σκεφτείτε οτι δεν είχα μίξερ καν μαζί μου επειδή ήμουν σε διακοπές και τα έκανα όλα με το χέρι και βγήκε τέλειο)
μπορείτε να τη δείτε εδώ :
http://caramellitsa.blogspot.com/2011/01/cheesecake-light-10.html
Stevia Cheesecake
1 packet of digestive light cookies
1 teaspoon of stevia powder
2 tbsp of nut butter, softened
1 envelope unflavored gelatin
1 cup of cold water (divided 1/4 and 3/4)
2 pkgs of 8 oz. cream cheese softened
1 tsp. vanilla extract
2 oz. unsweetened chocolate melted and cooled
or strawberry/cherry etc jam
Tip: What I usually do to make it healthier and lighter is to replace all this cream cheese with :
a couple of spoons of yogurt a little bit of light cream cheese and just a bit of light sour cream
Στέβια Cheesecake
1 πακέτο digestive light μπισκότα
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη stevia
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
1 φάκελος ζελατίνη
1 φλιτζάνι κρύο νερό (διαιρούμενο 1/4 και 3/4)
τυρί κρέμα
1 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας
σοκολάτα κουβερτούρα που έχετε λιώσει και έχετε αφήσει να κρυώσει
εναλλακτικά(το προτιμώ) γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα της επιλογής σας
tip: επειδή για τα γούστα μου τόση φιλαδέλφεια πέφτει πολύ βαριά και προσέχω τη διατροφή μου αντικαθιστώ ένα μεγάλο κομμάτι με γιαούρτι δεν θα καταλάβετε καμία διαφορά και φυσικά διαλέγω φιλαδέλφεια light
Steps:
1)Smash the cookies in the blender (or with a mortar)and mix them with 1/2 teaspoons stevia and the butter
2)In small saucepan, sprinkle gelatin over 1/4 cup cold water; let stand 1 minute. Stir over low heat until gelatin is dissolved. With mixer on high beat cream cheese, vanilla and remaining stevia until smooth. Reduce speed to low; gradually beat in gelatin mixture and remaining cold water until smooth.
3)RESERVE 1 cup cream cheese mixture. Pour remaining mixture into crust. Place reserved cream cheese mixture back into bowl. With mixer low gradually beat chocolate into cheese mixture. Dollop chocolate mixture on top of cheesecake. Swirl with knife. Chill three hours.
Διαδικασία :
1)Βάλτε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν μικρά κομματάκια ή με ένα γουδί πιέζοντάς τα.
Ανακατέψτε τα με 1/2 κουταλάκι του γλυκού στέβιας και τη μαργαρίνη. Με τα χέρια, πιέστε τα σε ένα ταψάκι
2)Σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε τη ζελατίνη πάνω από 1/4 φλιτζανιού κρύο νερό. Αφήνουμε 1 λεπτό. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Με το μίξερ χτυπάτε το τυρί κρέμα , τη βανίλια και την υπόλοιπη Στέβια μέχρι να μαλακώσει. Μειώνουμε την ταχύτητα στο χαμηλό
Χτυπήστε προσθέτοντας και το υπόλοιπο κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
3)Λιώστε την κουβερτούρα,
Περιχύστε το μίγμα σοκολάτας στην κορυφή του cheesecake. Κάντε μικρές χαρακιές με το μαχαίρι και αφήστε το στο ψυγείο για τρεις ώρες.
Παγωτό Λεμόνι με στέβια -Lemon ice cream with stevia
Ingredients:
...
1/2 tsp stevia concentrate powder
1 cup milk
1 cup whipped cream
1/4 cup lemon juice
1/2 tsp lemon concentrate
Συστατικά:
1/2 κ.γ. stevia σε σκόνη
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι κρέμα σαντιγί
1/4 κούπας χυμό λεμονιού
1/2 κ.γ. συμπύκνωμα λεμονιού
Οδηγίες:
Ανακατέψτε τη Stevia, το γάλα και την κρέμα γάλακτος μέχρι η stevia να έχει διαλυθεί. Καλύψτε με μεμβράνη και παγώστε στην κατάψηξη για 1 1/2 ώρα. Προσθέστε το χυμό και το εκχύλισμα. Χτυπήστε καλά και βάλτε το πίσω στην κατάψυξη. Περιμένετε 2 ώρες και στη συνέχεια χτυπήστε και πάλι. 1/2 ώρα πριν το σερβίρισμα βγάλτε το απο την κατάψηξη.
Instructions:
Mix stevia, milk and cream. Stir until mixed thoroughly and stevia is dissolved. Cover with stretch wrap and freeze for 1 1/2 hours. Add juice and extract. Beat thoroughly, cover and return to freezer. Wait 2 hours and then beat again. Remove and whip 1/2 hour before serving.