ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ BROWNIES!!

1)BROWNIES ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ
  • 200γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 200γρ μαργαρίνη soft
  • 3 αυγά
  • 400γρ ζάχαρη
  • 1 κουταλιά άρωμα βανίλιας
  • 200γρ ψίχα από καβουρντισμένα φουντούκια
  • 3 κουτ.σούπας μπράντι
  • 180γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • + 250γρ σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα για την επικάλυψη



  • Βουτυρώνετε ένα ρηχό μακρόστενο ταψί (ενδεικτικά : 20x10εκ.) και το στρώνετε με λαδόχαρτο.



  • Χωρίζετε τα αυγά και έχετε σε ένα μεγάλο μπολ τους κρόκους ενώ χτυπάτε με το μίξερ σε ένα άλλο μπολ τα ασπράδια.
  • Λιώνετε τα 200γρ κουβερτούρας και τη μαργαρίνη και χτυπώντας το μίγμα το ρίχνετε μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια στο μπολ με τους κρόκους.
  • Προσθέτετε τα φουντούκια,το μπράντι, το αλεύρι και ανακατεύετε στο μίξερ.
  • Αφού ανακατέψετε καλά, προσθέτετε και τα ασπράδια και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις με μια κουτάλα.
  • Ρίχνετε το μίγμα στο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-45 λεπτά.
  • Στο μεταξύ λιώνετε την σοκολάτα γάλακτος (ή κουβερτούρα) και αφού βγάλετε από το φούρνο, κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και περιχύνετε το γλυκό με την λιωμένη σοκολάτα


  •  

    2)BROWNIES ΜΕ ΜΠΙΣΤΚΟΤΑ!
    • 1 πακέτο μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ
    • 375γρ κουβερτούρα
    • 2 φλ. βούτυρο
    • 2 φλ. ζάχαρη
    • 7 αυγά
    • 2 φλ. καρύδια
    • άρωμα βανίλιας
    • ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα
    1. Λιώνετε τη σκοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπαιν-μαρί.
    2. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσει και να ασπρίσει και προσθέτετε τη βανίλια.
    3. Ρίχνετε το μίγμα της σοκολάτας, αφού κρυώσει λίγο, στο μίγμα των αυγών και ανακατεύτετε.
    4. Προσθέτετε τα μπισκότα τριμμένα με το χέρι και τα καρύδια και ανακατεύετε.
    5. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί και ψήνετε στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά. Όταν το βγάλετε από το φούρνο θα είναι μαλακό αλλά μην το ψήσετε παραπάνω γιατί θα στεγνώσει.
    6. Όταν κρυώσει εντελως το πασπαλίζετε με άχνη το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και μπορείτε να βάλετε και ένα κομματάκι καρύδι σε κάθε κομμάτι πάνω.
    3)BROWNIES ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ MARS
    • 3 ποτήρια αλεύρι
    • 1 κουταλάκι baking powder
    • ½ κουταλάκι αλάτι
    • 2 ποτήρια ζάχαρη καστανή
    • 4 αυγά
    • 2 βανίλιες
    • 300 γρ. Σοκολάτα γάλακτος
    • 150 γρ. Βούτυρο
    • 4 σοκολάτες mars



  • Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.



  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, το baking powder και τη βανίλια.
  • Κτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε στο μίγμα σοκολάτας.
  • Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Κόβουμε τις σοκολάτες mars σε κομμάτια και προσθέτουμε στο μίγμα.
  • Βάζουμε σε ένα καλά βουτυρωμένο πυρέξ και ψήνουμε για 30-35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Όταν κρυώσει κόβουμε σε κομμάτια.
  • 4)ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤ.ΠΑΡΛΙΑΡΟ..
    • 300 γρ κουβερτούρα περιεκτικότητας σε κακάο 70%
    • 160 γρ βούτυρο
    • 4 αυγά
    • 300 γρ ζάχαρη
    • 200 γρ αλεύρι

    1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
    2. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο.
    3. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
    4. Ενσωματώνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο στο μίγμα με τα αυγά ανακατεύοντας απαλά με κουτάλα.
    5. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε.
    6. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη μια φόρμα του κέικ 10 επί 27 εκ περίπου, αδειάζουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
    7. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορμάρουμε (αν αντέξετε να περιμένετε και δεν το φάτε από τη φόρμα...)

    5)BROWNIES ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ
    Για το σοκολατένιο μείγμα:
    • 220 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
    • 4 αυγά
    • 2 φλ. ζάχαρη
    • 2 βανίλια
    • 2 φλ. αλεύρι
    • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    • 1/2 φλ. καρύδια τριμμένα
    • 1/2 φλ. κακάο σε σκόνη
    Για το μείγμα ινδοκάρυδο:
    • 4 φλ. ινδοκάρυδο
    • 1 κουτι γάλα ζαχαρούχο
    • 1 βανίλια
    Σοκολατένιο μείγμα:
    1. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά.
    2. Προσθέτουμε ενα, ενα τα αυγά και τις 2 βανίλιες συνεχίζοντας το χτύπημα.
    3. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Στο τέλος προσθέτουμε και τα καρύδια.
    Μείγμα ινδοκάρυδο:
    1.  Ανακατεύουμε πολύ καλά το ινδοκάρυδο, το γάλα ζαχαρούχο και τη βανίλια.
    Συναρμολόγηση:
    1. Καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Απλώνουμε το 1/2 μείγμα σοκολάτας, από πάνω το μείγμα ινδοκάρυδο και στο τέλος βάζουμε το αλλο 1/2 σοκολατένιο μείγμα.
    2. Ψήνουμε για 45- 50 λεπτά στους 180°C, όταν κρυώσει το κόβουμε σε τετράγωνα.

    7)BROWNIES ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ
    • 125 γρ. βούτυρο
    • 125 γρ. κουβερτούρα
    • 125 γρ. ζάχαρη
    • 2 αυγά
    • 100 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
    • 50 γρ. καθαρισμένα φιστίκια αιγίνης



  • Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
  • Κατεβάζουμε την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στα αυγά, ανακατεύοντας ελαφρά.
  • Προσθέτουμε και το αλεύρι ανακατεύοντας.
  • Τέλος, προσθέτουμε και τα φιστίκια.
  • Τα βάζουμε σε μικρές χάρτινες θήκες για μάφις ή ατομικά φορμάκια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και ξεφορμάρουμε.
  • 2 σχόλια:

    thank you so much for visiting my blog and for leaving a comment
    I really appreciate it!

     
    style caramel © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects